Izgradnja novog turističkog grada Luštica Bay na istoimenom crnogorskom poluotoku ušla je u novu fazu jer su privedene kraju pripreme za početak radova i na središtu budućeg 1,1 milijardu eura vrijednog kompleksa –  naselju Central. 

Golf teren, hoteli, vile…
To naselje, pišu Vijesti, koje se gradi na oko 240 tisuća kvadrata u sjeveroistočnom dijelu kompleksa bivše vojarne u Radovićima zamišljeno je kao mjesto koje sadrži sva obilježja jednog gradića koji može primiti 3500 stanovnika.  Smatra se da će 1000 stanovnika u njemu boraviti stalno, pa su stručnjaci Luštica Developmenta, zajedničke kompanije švicarskog Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%), pažljivo razvijali plan prvog novog stalnog gradića na Crnogorskom primorju.

Cijene po kvadratu kreću se od 2400 do 2600 eura. Central se nalazi iznad Marina naselja u Luštica Bayu i prve od dvije marine novog kompleksa, kapaciteta 173 veza, koja će biti otvorena sljedećeg ljeta, zajedno s prvim hotelom, The Chedi Luštica Bay, rangiranog s 5 zvjezdica i kapaciteta 110 apartmana. Zapadno od Centrala nalazi se golf teren sa 18 rupa, a jugoistočno će se graditi još jedan tzv. beach hotel. U pravcu uvale Pržna bit će stambeno naselje Horizon s turističkim vilama.

Međunarodna škola
Izgradnja prve dvije stambene zgade Centrala s 36 stanova krenut će početkom 2018. Neće, međutim, svi objekti vojarne biti porušeni, neki će biti prilagođeni novoj namjeni, poput zgrade bivšeg vojničkog kluba s knjižnicom koji će biti rekonstruiran i pretvoren u novu međunarodnu osnovnu školu, koja će osim stanovnicima Luštica Baya biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu u Krtolima.  Central će imati i više trgova i tržnica, šetališnu zonu, šoping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, igrališta za djecu, sportske terene i zatvoreni bazen, prenosi Poslovni.hr.