Fokusiranje na tuš kabinu kada radite na unapređenju svog kupatila je od veoma velikog značaja. Odrasle osobe mnogo više vole tuš kabine umesto kade, a najuniverzalniji dizajn koji se kupuje je takozvana “tuš kabina bez granica”, u koju se lako ulazi i iz koje se lako izlazi. Ideje za dizajn tuš kabine koje vam ovog puta predstavljamo su veoma praktične i biće vam dosta korisne u budućnosti. Pritom, one će uneti savremeni stil u vaše kupatilo u kom možete uživati.

Zid fokusa

Najnoviji trend u dizajnu kupatila sadrži zid fokusa. Vlasnici kuća često izdvajaju dosta novca za predivne sanitarije i završne detalje, pri čemu bi jedan smjeli zid fokusa privukao najviše pažnje i usmjerio je na sve predivne detalje unutar ovog prostora. Ako se odlučite za kreiranje ovog dizajna u svom kupatilu, koristite kamen sa sličnom teksturom, ili pak odaberite interesantni šablon pločica. Takođe, možete koristiti pozadinsko osvetljenje i modelirano staklo kako biste naglasili ljepotu svoje tuš kabine.

Šareni tuš

Svakom od nas je u jednom momentu totalno bijelo kupatilo izgledalo beživotno i hladno. Nemojte se plašiti da u svoj dizajn unesete i neke jake, smjele boje. Širok izbor pločica i završnih detalja, koji su dostupni u bogatim, zasićenim bojama, svakako će pokrenuti vašu maštu.

Tuš kabina sa sjedištem

Današnji najpoželjniji tuševi kreiraju osećaj SPA prostora. Ugradni prostor za sjedenje u tuš kabini, daće vašem kupatilu prefinjeni i glamurozni izgled prostora za uživanje. Ako niste voljni da se posvetite kreiranju ugradne tuš klupe, dodajte bilo koju klupu ili sjedište od tikovine, ili bilo kog drugog vodootpornog materijala.

Osvetljenje

Kada govorimo o kupatilu, a posebno o tuš kabinama, osvetljenje je u njima zanemareno, a zapravo igra veoma važnu ulogu. Kada poželite da dodate osvetljenje svojoj tuš kabini, znajte da to možete učiniti po vrlo povoljnim cijenama. Kada razmišljate o mjestima gde biste dodali osvetljenje, razmislite gde bi vam to bilo najpotrebnije i koji dio biste želeli da naglasite. Na primer, proverite kako izgleda snop svetlosti na zidu sa interesantnim šablonom pločica. Takođe, neke glave tuša danas imaju ugrađena LED svetla.

Miješanje pločica

Dajte svom kupatilu jedinstven izgled mješanjem pločica i šablona. Na taj način ćete dodati slojeve i teksturu prostoriji koja je obično mala. Za ovaj izgled možete koristiti kontrastne pruge, vertikalne pločice, i još jednom, sistem kreiranja zida fokusa sa različitim šablonom ili bojom pločica.

Alternativni završni detalji

Za tuš kabinu iz snova, razmotrite upotrebu alternativnih materijala. Za podove koristite tikovinu, za zidove aluminijum, dok staklena vrata mogu dobiti dašak boje.

Mnogi vlasnici kuća ovih dana žele savremene tuš kabine, koje će im pomoći u kreiranju svoje oaze iz snova. Bez obzira na inspiraciju koju odaberete za svoj dom, potrudite se da kupite najkvalitetniji materijal koji je u vašem cjenovnom rangu. Odviknite se od pravljenja nereda i gomilanja aksesoara, i održavajte prostor čistim. Na taj način će svaki trenutak proveden u vašem kupatilu biti pravo uživanje.