Kada govorimo o kućama na plaži mislimo na: pletene stolice, koraljne detalje, nautičke akcente, i nepogrešivo opuštenu vibru. No, nisu sve kuće na plaži jednake. Kuću, u svojoj osami na brijegu uz more Great Abaco, Bahami – koja je nastupila u Architectural Digest, travanj 2016. dekorirao je Tom Scheerer, te je ona prigrlila jednostavan stil s preradama njegovih brojnih elementa, birajući eklektičan miks modernih i rustikalnih detalja, tople teksture i pješčane palete. Ratan, trske i bijeli bagrem spojeni su besprijekorno s lijevanim betonom i glatkim nehrđajućem čelikom i laminatom, kao što se vidi na neočekivanom vintage Saarinen stolom u blagovaonici. No, unatoč očitom ljetnom i morskom stilu, koncept dizajna odgovara cijelu godinu, bez obzira na mjesto – zahvaljujući ugodnoj atmosferi i svježini, te suvremenoj estetici.

Ovdje smo istaknuli pet jednostavnih načina kako urediti dom u ljetnom stilu:

5_nacina_ljetnom_stilu_v

1. Prigrlite prirodne elemente. U svojoj dnevnoj sobi, Scheerer staplja ručno tkani sag od konoplja, grubo klesani koktel stol od drveta, s otvorenim tkanom foteljom i tkanim tabureom. Takvi nepretenciozni komada zagriju šturu, štukom pokrivenu betonsku konstrukciju i dodaju rustikalni element koji je u skladu s opuštenom ljetnom vibrom.

5_nacina_ljetnom_stilu_4

2. Odlučite se za svjetlije palete boja. Pločice po narudžbi od enkaustičkog cementa pokrivaju zidove u kuhinji, unoseći vjetrovit tropski koji oponaša nebo i more. To je savršena pratnja u sobi s bijelim bagremovim ormarićima.

5_nacina_ljetnom_stilu_1

3. Razmislite o ratanu. Set fotelja od ratana savršeno paše uz polirani vintage stil vintage Saarine-ovog stola u blagovaonici. Tanak profil stolice ‘daje’ više suvremeni osjećaj nego ostali komadi namještaja, koji su više tradicionalni, a tekstura se igra s glatkom bijelom površinom stola.

5_nacina_ljetnom_stilu_2

4. Igrajte se s uzorcima. Grafički uzorak ili jarke boje mogu pomoći razbiti monotoniju palete bijelog drva, kao i dodati osobnost i dimenziju prostoru. U svojoj spavaćoj sobi, Scheerer je izabrao Otomi stil poplun na okrečenom baldahinu.

5_nacina_ljetnom_stilu_3

5. Ne zaboravite na duhovito. Duhoviti elementi su uvijek adut na otrcanim inspirativnim plakatima. U sobi za pudranje, razigrana suknja od trave skriva cijevi ispod Duravit sudopera s Grohe armature; u kuhinji trompe l’oeil zavjese vise, sve do spavaće sobe; i zid slamnatih šešira pozdravlja posjetioce na ulaznom hodniku.

Članak preveden i prilagođen sa – architecturaldigest.com