Kada se dizajnerima pruži mogućnost da kreativnost izraze u potpunosti, oni nikada ne ostaju dužni. Kao rezultat nastaje nesvakidašnja pejzažna forma u kojoj je pažnja posvećea svakom detalju. Ovaj vrt koketira sa visinskim razlikama i površinama, razmeće se oblicima, bojama i materijalima stavljenim u suprotnost sa mirnim tonalitetom osnove, unosi raznolikost biljaka i elemenata, uz sve to odražavajući ličnosti onih koji će taj prostor koristiti u budućnosti. Sučeljavanje svih navedenih različitosti imao je za cilj oblikovanje jedinstvenog ambijenta – svojevrsne ,,zelene sobe” na otvorenom.

Nakon dela života provedenog na različitim lokacijama svijeta, ostvarenja poslovnih ambicija i proputovanja, nastupa vrijeme kada se odlučujemo za stacioniranje i formiranje porodice. Novi objekat privatne kuće u Beogradu predstavlja upravo to – porodični dom, novi izazovni period koji predstoji i nosi sa sobom nekakva nova iskustva – mir, smeh dece, okupljanja familije i prijatelja, lagani tempo preporođenih životnih prioriteta, ušuškanost. Savremene potrebe urbanog stanovnika nipošto nisu stavljene u drugi plan, već su na jedinstven način inkorporirane u sve ono čime zrači topao dom. Lepo uređen vrt nije isključivo namenjen za velike prostore.

Dobro osmišljenim pejzažnim dizajnom može se iskoristiti svaki kutak dvorišta i u njemu napraviti prekrasno mesto puno života i stila. Iako na prvi pogled izgleda nemoguće, i od malog dvorišta lako nastaje zelena oaza gde ima dovoljno mesta za porodična okupljanja i druženja sa prijateljima. Vlasnici novog prestoničkog doma sve ovo su znali, kao i to da im je potreban idealan vrt u malom – vrt koji treba da bude funkcionalan i jednostavan, a uz to da zadrži prirodnost i toplinu, prenosi Eko kuca Magazin.

Pogledajte fotografije vrta: