Samo zato što je vaša spavaća soba mala, ne znači da ne možete ništa učiniti po pitanju njezina izgleda. Zahvaljujući ovim trikovima, koji su itekako upotrebljivi u bilo kojem stilu i proračunu, vrlo lako možete stvoriti iluziju velike i prostrane spavaće sobe. Iako malih dimenzija, uz pomoć ovih trikova vaša spavaća soba može dobiti nevjerojatno novo lice.

Postavite ugradbene police
Ako imate malu spavaću sobu, vrlo vjerojatno nemate dovoljno prostora za pohranu stvari. Plitke ugradbene police mogle bi biti odlično rješenje, a time biste dobili potreban prostor za odlaganje stvari, ali i održali površinu poda slobodnom. Police neka ne budu dublje od 30 centimetara, a ako možete, pokušajte ih postaviti skroz do stropa kako bi visina sobe izgledala veća. Osim toga, stražnji zid iza polica obojite u kontrastnoj boji kako biste stvorili dojam dubine, piše Yahoo Shine.

Razmislite o svijetlim bojama
Tamne boje na prvu se mogu učiniti praktičnijima, no činjenica je da prostorije čine manjima. Naime, što je svjetlija nijansa boje u vašoj sobi, to će prostor djelovati prozračnije i otvorenije. Stoga uzmite u obzir nijanse kao što su svjetlo plava, siva, zelena, žuta i krem.

Obojite strop
Iako ste vjerojatno čuli da svijetli, preporučljivo u bijelo obojani strop prostoriju može otvoriti, razmislite o bojanju stropa. Naime, strop pobojan u svijetle nijanse ili pak s teksturom, automatski privlači poglede prema gore, pa će se time strop činiti višim, a time i cijela soba većom.

This slideshow requires JavaScript.

Investirajte u ogledalo
Sjetite se ogledala od zida od zida koje je bilo u modi 70-ih godina – vjerojatno ne želite baš to u svojoj spavaćoj sobi, no razmislite o ogledalu manjih dimenzija ili pak kakvog zanimljivog oblika, jer činjenica je da ogledala prostoriji daju prostranost, reflektiraju svjetlost i otvaraju cijeli prostor.

Pucajte na veliko i široko
Veliki broj ljudi misli kako u mali prostor je najbolje smjestiti i komade namještaja koji su malih dimenzija. No, razmislite o tome još jednom. Radije, gdje je to moguće, koristite duge i široke komad namještaja – duge zavjese, visoko cvijeće, široke police.